Titulek
Z činnosti papeže Františka
výtah z www.radiovaticana.cz
 
Muslimská delegace před Turínským plátnem
 
Itálie. „Rozhodli jsme se přijít, abychom vyslali signál a dali na vědomí, že jsme občané této země a tohoto města. Turínské plátno sbližuje křesťany a muslimy a ve světě, sužovaném rozdělením, vyzývá k bratrství“. V tomto duchu předstoupila skupina muslimských věřících před relikvii pohřebního plátna, která je od neděle vystavena v turínské katedrále. Jak informuje dnešní vydání listu L´Osservatore Romano, mezi návštěvníky byli mimo jiné předseda Italské ligy imámů a kazatelů v mešitách, Mohamed Bahreddine, a mluvčí Interkulturního centra Mekka, Amir Younes. „Je nutné nalézt sílu a společně se postavit proti jakékoli formě násilí a terorismu. Dnes je velice zapotřebí, abychom se vyslovili pro společné soužití“, zdůraznili muslimští představitelé.
 
Hlavní představitel imámů v Itálii popsal chvíle strávené před relikvií jako „cestu časem a dějinami, na které jsme viděli postavu Ježíše Krista z pohledu křesťanských bratrů“. „Něco se tu dotýká duše“, doplnil mluvčí zmíněného interkulturního centra, „jsme totiž v oblasti náboženství. Takovéto okamžiky spojují lidi a vedou je k pokoji, který dnes tolik potřebujeme, zejména na našich územích, kde se bezdůvodně válčí.“
 
„Jejich návštěva mne potěšila“, komentuje O. Augusto Negri, ředitel Diecézního centra pro křesťansko-islámský dialog, „Je to známka vůle integrovat se a přijmout náboženské i kulturní rozdíly“.
 
Ověřit XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!